Kdo za vás vyřídí dotaci na FVE


Dotace FVE je systémový dotaz, který klade mnoho zájemců o fotovoltaiku. Státní dotační programy „Nová zelená úsporám“ jsou sice platné a funkční, ale jde o poměrně složitý balík opatření, v němž se vyznat není jednoduché. A teď si představte, že vám firma zhotoví fotovoltaiku na klíč a přenechá vám vyřizování dotace na vlastní pěst. Můžete z toho mít zamotanou hlavu a budete se zbytečně stresovat, načež si zkomplikujete neskutečným způsobem život. Mnohem rozumnější postup je nechat vyřídit dotaci firmou, která fotovoltaiku instaluje. Je to výhodné i v tom, že právě ona ví a má veškeré podklady k tomu přesně zařízení popsat a požádat o dotaci v maximální možné výši.

fotovoltaické panely

Firma instalující fotovoltaiku vždy jedná v souladu přáním zákazníka, což je také součástí smlouvy o dílo, kdy jde vysloveně o práci na klíč. Dotační programy se vztahují i na ostrovní systémy, to znamená zařízení, která jsou zcela nezávislá na distribuční síti. Ostrovní systém tedy má svůj význam tam, kde nelze elektřinu čerpat z elektrického vedení, to znamená například na chatách, které se staví daleko od elektrického vedení, nebo na domech na samotách a polosamotách, odříznutých od civilizace.

fotovoltaika na klíč

Takové objekty jsou u nás stále k nalezení, například v údolích některých řek a říček. Namísto elektrifikace tu máte vlastní fotovoltaiku, a máte klid. Fotovoltaiku lze nainstalovat i na střechu mobilní dřevostavby (pokud má patřičnou nosnost). Státní dotaci lze získat i na ohřev užitkové vody, tímto způsobem lze podpořit úsporný systém vytápění v domě a také úsporu na ohřevu vody pro hygienické účely v bojlerech. Ohřev vody je v domech využíván i pro provoz bazénů nebo vířivých lázní, toto je poměrně častý způsob, jak využívat tato zařízení kromě napájení elektrických spotřebičů v domácnosti nebo na zahradě či v dílně.